Root Galaxy S2

Samsung Galaxy S2

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.6/10 (11 votes cast)

De Samsung Galaxy S II van de Koreaanse onderneming is de opvolger van de Samsung Galaxy S en wordt geacht als de beste Android smartphone tot nu toe. En met een 1,2 GHz processor, super-slim chassis en vederlichte ingewanden is het gemakkelijk te zien waarom.

Specificaties

Fabrikant Samsung
Type Galaxy S2 GT-i9100
Besturingssysteem Android 2.3 Gingerbread
Scherm 4.3 inch (11.5 centimer, diagonaal gemeten)
800×480 Super Amoled Plus
Multi Touch
Processor 1.2 GHz Samsung Exynos 4210 dual core processor – ARM Mali 400 quad core grafische processor
Geheugen 1 GB RAM, 16 GB opslag (32 GB model komt later), SD uitbreidbaar
Camera 8 megapixel back, 2 megapixel front, LED flitser, 4x digitale zoom
Video 1080p HD opnemen en afspelen, 30 fps
Verbindingen GSM, EDGE, GPRS, HSDPA/HSUPA
Overige verbindingen Wifi, Bluetooth 3.0, NFC, WiFi-direct, USB 2.0, HDMI via Micro USB (MHL), USB mass storage, FM radio,
Batterij 1650 mAh, 520 minuten gesprekstijd, 610 uur stand-by

Samsung Galaxy SII Rooten

Waarschuwing! Rooten van je telefoon kan ervoor zorgen dat je je garantie verliest. Bovendien kun je, indien je de stappen niet goed volgt, je telefoon onherstelbaar beschadigen. RootAndroid.nl is in géén van alle gevallen aansprakelijk voor eventuele opgelopen schade. Doe het dus op eigen risico!

Als je wilt weten waarom je de Samsung Galaxy S2 zou moeten rooten, lees dan eerst deze pagina. Voordat je begint met rooten, wees er zeker van dat de accu van je telefoon voor minstens de helft is geladen. En als je op een laptop werkt, wees ook hier zeker van dat je accu vol genoeg is.

LET OP! Deze handleiding is gemaakt voor toestellen met Android 2.x, als je Android 4 ICS hebt, dan kun je deze handleiding gebruiken.

Benodigdheden

 • Een Samsung Galaxy S2
 • Een Windows PC
 • Een USB datakabel
 • Odin Downloader (Download hier)
 • Samsung Kies (Download hier)
 • Download de bijgevoegde XWKDD, maar pak het niet uit (Download hier)
 • Download en pak SuperOneClick uit (Download hier)
 • Zet het apparaat in USB debugging mode: Installingen-> Applicaties-> Ontwikkeling-> USB debugging

Procedure

Stap een:
Installeer eerst alle nodige software en drivers. Zet dan het apparaat in de USB-debugging mode: Instellingen -> Toepassingen -> Ontwikkeling -> USB debugging.

Stap twee: Herstart uw apparaat in de download-sessie-modus. Om in de download-modus van de Samsung Galaxy S2 te komen, schakel je het apparaat uit en zet je hem weer aan door volume omlaag toets + Home knop en uit-knop tegelijkertijd in te drukken. Als het goed is kom je dan in de download modus. Als je het volgende scherm ziet, dan heb je het goed gedaan en kun je verder met stap drie, zo niet, probeer het dan opnieuw.
Download mode Galaxy S2

Stap drie: Open de ODIN Downloader die je had gedownload.

Stap vier: Sluit nu met de USB-kabel het apparaat op de computer terwijl Odin aan staat en wacht paar seconden totdat je in odin een melding krijgt dat het apparaat is aangesloten op de computer. Selecteer de selectievakjes naast de “Auto reboot” en “F. Reset Time ” en laat alle andere opties zoals ze zijn. Druk op “PDA” knop en selecteer het XWKDD_insecure.tar bestand dat je eerder hebt gedownload. Druk nu op “Start”-knop, nu zal ODIN zal de kernel flashen en na flashen, zal de telefoon opnieuw worden opgestart. Wees voorzichtig, haal de telefoon niet van de computer tijdens opnieuw opstarten.
Odin Galaxy S2 instellingen

Stap vijf: Zodra het apparaat opnieuw is opgestart, open je SuperOneClick en druk je op de “Root” tab en herstart het apparaat. Na het opstarten zal je Galaxy SII geroot zijn. Gefeliciteerd!

Hiermee is het rooting proces voltooid en kun je custom roms op je Galaxy S2 installeren.

Als je problemen ondervindt bij het rooten van je Samsung Galaxy S2, gebruik dan het commentaarveld hieronder.

Samsung Galaxy S2, 6.6 out of 10 based on 11 ratings

Dit onderwerp bevat 66 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Kellsie 4 uren, 28 minuten geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 66)
 • Auteur
  Berichten
 • #340 Reactie

  Randy

  Die gele driehoek maakt niks uit. Deze komt automatisch wanneer je niet de standaard android erop hebt staan.

  #366 Reactie

  P.Veertjes

  Hallo,ik heb een gigantisch probleem! Bij het uitvoeren van de stappenplan is mijn mobieltje vastgelopen en ik zie nu het gele driehoek met opstartscherm en verder niets meermogelijk. vraag : kan ik de hele zaak terugdraaien of wat kan ik nu het beste doen ?? heel graag zsm antwoord ik ben best wel ongerust op een goede afloop !

  hartelijk dank voor jullie hulp en hopelijk redding

   

  P.Veertjes

  #374 Reactie

  admin
  Sleutelbeheerder

  Als je telefoon niet meer opstart, dan kun je proberen om in download modus op te starten (opstarten met volume down + home + power buttons). Vervolgens kun je met Odin weer een stock rom op je telefoon zetten. Laat ons weten als je nog meer hulp nodig hebt.

  #380 Reactie

  Eduard

  Hallo, ik heb hetzelfde probleem nu, ik krijg hem niet meer uit de gele driehoek en als ik hem opnieuw opstart blijft hij ook in die staat steken. Wat moet ik nu doen?!

  #387 Reactie

  admin
  Sleutelbeheerder

  Hallo Eduard,

  Je hebt dit probleem waarschijnlijk omdat je Android 4 op je telefoon hebt en deze tutorial geschikt is voor telefoons met Android 2.x.

  Je kunt je telefoon restoren als het niet meer opstart. Hiervoor moet je eerst een stock firmware downloaden, dit kun je hier down. Vervolgens moet je je telefoon opstarten in download modus en de zojuist gedownloade firmware flashen met Odin.

  #397 Reactie

  kees

  Rooten ging perfect, precies volgens handleiding. Echter, na rooten zijn de kleuren flets geworden. Het lijkt of het contrast minder is en er te veel rood in zit. Voor rooten waren de kleuren veel mooier. Is hier iets aan te doen?

  #400 Reactie

  admin
  Sleutelbeheerder

  Dit zou niet moeten gebeuren. Zou je een foto kunnen maken van het scherm zodat we beter kunnen zien wat er aan de hand is?

  #414 Reactie

  kees

  Hallo, Foto maken heeft niet echt zin. 1e is een foto niet zo goed als echt, 2e een foto laat het verschil niet zien met zoals het was. Echter, ondertussen zelf opgelost. Ik heb de nieuwste firmware met Samsung Kies erop gezet, daarna stond android 4.0.4 er op en heb ik geroot met de beschrijving op je andere pagina. Nu zijn de kleuren gelukkig weer perfect. Bedankt.

  #423 Reactie

  rob

  is het mogelijk deze handleiding ook te volgen voor de samsung galaxy s plus?

  #458 Reactie

  W. Nederlof

  hallo, het rooten ging goed.. ik krijg die driehoek bij het opstarten, alleen ik kan geen foto’s maken video’s kijken; ik hoor wel het geluid… echter ik youtube haast elke dag nodig heb, heb ik een gigantisch probleem! kan iemand mij helpen zou erg fijn zijn, ben een beetje ongerust :(

  #519 Reactie

  Julie

  Ik zit met het zelfde probeleem als eerder genoemd word ik krijg het driehoekje bij het opstarsterm erbij en hij gaat niet weg. Ik heb hem gerestorded maar het probleem blijft. Ik kan mijn telefoon nu niet meer gebruiken wat moet ik doen?

  #574 Reactie

  Evan

  Hallo admin, bij mij deed hetzelfde probleem voor, maar ik heb het op kunnen lossen d.m.v. jouw oplossing. Ik wil je hiervoor heel erg bedanken, want ik heb dat nergens anders op internet kunnen vinden.

  #693 Reactie

  Hugo

  Hallo, Ik heb ook het probleem met die gele driehoek…
  Ik heb de stock firmware gedownload maar kom er nog niet uit.

  Je schrijft dat ik ‘m met Odin moet flashen met gedownloaden stock firmware. Wat moet er dan aangevinkt staan in Odin?

  Ik hoop dat je me kan helpen wat op dit moment doet m’n telefoon niks meer…

  Groet Hugo

  #748 Reactie

  peter

  Heel erg bedankt voor de uitleg. ik ben 6 uur wezen zoeken en deze stockfirmware werkt. top

  #752 Reactie

  nick

  mijn mobiel start niet meer op
  HELP alsjeblieft

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 66)
Reageer op: Samsung Galaxy S2
Mijn informatie: